Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Bisque z homara

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Warzywa (oprócz pora) umyj i pokrój w plastry. Zalej je 2 litrami wody i zagotuj. Na patelni rozgrzej masło i ułóż na nim homary skorupą do dołu. Smaż 5 minut, polewając wierzch roztopionym masłem z patelni. Wyjmij mięso ze szczypiec i ogona homara, skorupy dodaj do gotującego się bulionu, gotuj go 1,5 godz.Na tym samym maśle podsmaż posiekane w kostkę pora i cebulę. 
    2. Gotowy bulion przecedź przez sito, wlej do niego wino i ponownie zagotuj. Dodaj seler naciowy i pomidory, śmietankę i mięso homara. Gotuj 20 minut na małym ogniu. Na koniec zmiksuj na krem i dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj z posiekaną pietruszką i koperkiem.

    Czas przygotowania: 2,5 godz.

    4 porcje

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos