Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    SAŁATKA Z ANTRYKOTU Z KOLENDRĄ

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Steki zamarynuj w sosie sojowym z dodatkiem pieprzu i połowy imbiru. Odstaw na 40 min w chłodne miejsce, po czym smaż na patelni grillowej, po 7 min z każdej strony. Podsmażone mięso przełóż do piekarnika rozgrzanego do 140°C na 10 min. 
    2. Po ostygnięciu pokrój w cienkie plasterki. Sałatę lodową wymieszaj z czerwoną cebulą i listkami kolendry. Do dużego moździerza włóż pomidorki, trawę cytrynową i resztę imbiru. 
    3. Dodaj sos Sriracha, sos rybny i cukier trzcinowy. Porządnie utrzyj, by powstał sos. Mięso ułóż na sałacie, polej sosem i posyp cebulą dymką.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos