Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kaczka z jabłkami z czerwoną kapustą (4 porcje)

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Poszatkuj czerwoną kapustę, posiekaj czosnek, cytrynę pokrój w plastry.
    2. Kapustę i czosnek włóż do brytfanny, zalej 500 ml wody, następnie dodaj przyprawy.
    3. Na kapuście ułóż plastry cytryny i kaczkę.
    4. Piecz 1 godzinę w temperaturze 180°C.
    5. Zagotuj 1 l wody i wsyp do niej kaszę, dodaj śliwki i 1 łyżeczkę soli.
    6. Gdy kasza się zagotuje, zmniejsz ogień do minimum. Gotuj 10-15 minut.
    7. Posiekaj natkę pietruszki. Kaszę odcedź i wymieszaj z pietruszką.
    8. Upieczoną kaczkę podziel na kawałki. Serwuj z kaszą i kapustą.

    Czas przygotowania 1 godz. 30 min 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    3 głosy