Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Czerwone „leczo” z batatami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Pieczarki pokrój na ćwiartki, obsmaż na złoto, odstaw. W tym samym rondlu na oleju zeszklij drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj pokrojoną w paseczki paprykę i obrane, pokrojone w kostkę bataty. 
    2. Całość przysmaż. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i wlej 1/2 szklanki wody. Gotuj 5 minut pod przykryciem. Dolej passatę pomidorową, gotuj dalej, aż bataty będą miękkie. 
    3. Dopraw do smaku, na koniec dodaj pieczarki, doprowadź danie do wrzenia. Podawaj na gorąco. - Anchois, 50 g
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów