Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    OŚMIORNICA Z KAPARAMI I ANCHOIS

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Do dużego garnka włóż zamrożoną ośmiornicę, obraną cebulę, liść laurowy i łodygę selera. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 1,5 godziny lub do momentu, aż cebula będzie miękka. 
    2. Ugotowaną ośmiornicę odcedź, odetnij macki, a głowę oczyść i pokrój na kawałki. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej przez 1-2 min czosnek. Dodaj ośmiornicę i anchois, smaż 2-3 min na średnim ogniu, potrząsając od czasu doczasu patelnią. Ośmiornicę przełóż na półmisek, udekoruj oliwkami, kaparami oraz pomidorkami i skrop octem. Podawaj z pieczywem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów