Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    ŻEBERKA WOŁOWE Z BOBEM

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Żeberka podgrzej w piekarniku, zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Bób zalej ciepłą wodą, a następnie obierz. W rondlu rozgrzej oliwę, dodaj dymkę oraz szalotki i smaż na średnim ogniu, aż się zeszklą. 
    2. Dodaj cukinię, paprykę, obrany bób, 1-2 gałązki mięty oraz wino. Dopraw solą, przykryj pokrywką i duś na małym ogniu przez 20-25 min. Następnie zdejmij pokrywkę i gotuj jeszcze 5 min na dużym ogniu, by nadmiar płynu odparował. 
    3. Usuń gałązki mięty. Żeberka podziel na porcje i podawaj z bobem udekorowanym listkami mięty.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów