Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    ESKALOPKI Z SZYNKĄ

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Jajko wybij na talerz i roztrzep widelcem. Na oddzielny talerz wysyp mąkę. Na patelni rozgrzej masło i oliwę. Plastry mięsa obtocz w mące, a następnie zanurz w jajku i smaż na złoty kolor po 2 min z każdej strony. 
    2. Przełóż je do rondla, przykryj plasterkami szynki, dodaj 50 ml wody oraz ocet i duś 5 min, mieszając od czasu do czasu. Dodaj pesto, wymieszaj i powstałym sosem polej mięso. Na wierzchu połóż plasterki sera, przykryj pokrywką i duś na małym ogniu aż ser się roztopi. Podawaj z pieczywem i pomidorami.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów