Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    PIECZONA PAPRYKA Z ANCHOIS I MOZZARELLA

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Żaroodporne naczynie skrop oliwą i ułóż w nim, skórą do dołu pokrojone papryki. Wewnątrz każdej cząstki umieść filet anchois. Posyp czosnkiem i skrop oliwą. Naczynie przykryj folią aluminiową i wstaw na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C. 
    2. Potrząśnij naczyniem, by upewnić się, że wszystkie kawałki są równo pokryte oliwą, zdejmij folię i piecz jeszcze 15-20 minut, aż papryka zacznie brązowieć. Na każdym kawałku umieść cząstkę Mozzarelli, piecz jeszcze 5-10 minut, by ser się roztopił. Równocześnie podpiecz kromki pieczywa.
    3. Paprykę podawaj na kromkach pieczywa, z rukolą i oliwkami.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów