Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    DORADA Z GRILLA Z SAŁATKĄ Z ZIEMNIAKÓW I SZPINAKU

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Dorady opłucz i osusz. Do brzucha każdej włóż gałązkę rozmarynu, ćwiartkę cytryny, ząbek czosnku, sól i pieprz. 
    2. Ryby posmaruj z wierzchu oliwą i oprósz delikatnie solą. Piecz 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C lub nieco krócej na grillu.
    3. W międzyczasie przygotuj sałatkę. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Dodaj szpinak, 2 posiekane ząbki czosnku, cebulę, 50 ml oliwy, ocet jabłkowy i pomidorki.
    4. Dopraw solą i pieprzem, delikatnie wymieszaj. 
    5. Upieczone dorady polej oliwą, skrop sokiem z cytryny i posyp natką pietruszki. Podawaj z sałatką.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów