Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    STEK Z TUŃCZYKA Z KASZĄ BULGUR I KAPARAMI

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Na płaski talerz wylej 2 łyżki oliwy. Dodaj igiełki rozmarynu, sól i pieprz. W tak przygotowanej oliwie zanurzaj steki i kładź je na mocno rozgrzanej patelni grillowej. 
    2. Smaż po 1 minucie z każdej strony – mięso w środku powinno pozostać różowe. Cebulę, bakłażana i paprykę podsmaż na pozostałej oliwie. Gdy warzywa się zeszklą, dodaj czosnek, sól, pieprz, kminek i mieloną paprykę. 
    3. Następnie wsyp kaszę i zalej ją 1,5 szklanki wody. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 15 minut, czasami mieszając. Ugotowaną kaszę skrop sokiem z cytryny, dodaj dużo natki pietruszki, miętę i kapary
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów