Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    POMIDORY FASZEROWANE KARCZOCHAMI I SEREM FETA

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Pomidory umyj i osusz. Ostrym nożem odetnij górne części (na wys. około 1,5 cm), łyżeczką usuń gniazda nasienne. Wnętrze pomidorów oprósz solą i cukrem. 
    2. Dymkę i czosnek podsmaż na niewielkiej ilości oliwy. Dodaj karczochy i smaż 5 minut na dużym ogniu. Dopraw solą i pieprzem. W misce wymieszaj ser, żółtka jaj, podsmażone karczochy oraz przyprawy. 
    3. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do masy serowej i delikatnie wymieszaj.
    4. Powstałym farszem wypełnij pomidory. Piecz 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Podawaj na rukoli, skropione oliwą.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów