Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Grill w iberyjskim stylu

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. 4 kiełbaski ułóż obok siebie i nadziej je na 2 patyczki do szaszłyków. To samo zrób z pozostałymi 4 kiełbaskami. Ułóż je na dobrze rozgrzanym grillu wraz z żeberkami wołowymi oraz kurczakiem (kurczaka połóż skórą do góry). 
    2. Sok z cytryny połącz z miodem i oliwą. 
    3. Powstałą glazurą smaruj od czasu do czasu kurczaka. Podczas pieczenia przewróć go 3 razy na drugą stronę. Kiełbaski i żeberka piecz po 10 min z każdej strony. Sałatę porwij na kawałki i umieść w dużej misce. 
    4. Dodaj pomidory i ogórki, posyp oregano i solą, polej octem i oliwą, po czym dobrze wymieszaj. 
    5. Upieczone żeberka wołowe przenieś na deskę do krojenia. Kiełbaski i żeberka podaj jako pierwsze, z dodatkiem sałaty i chipsów. Kurczak powinien grillować się dłużej – ok. 40-50 min. Po upieczeniu przenieś go na deskę do krojenia i pozostaw na 5 min, a następnie pokrój.

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów