Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Smażony tuńczyk z sałatką z pomidorów i fasoli czarne oczko

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Fasolę odsącz na sicie, wypłucz pod bieżącą zimną wodą i umieść w misce. Dodaj pomidory, czosnek i szczypiorek. Dopraw solą i pieprzem, polej 2 łyżkami oliwy, dobrze wymieszaj i odstaw. 
    2. Każdy stek z tuńczyka pokrój na 4 paski. Na patelni z nieprzywieralną powłoką rozgrzej resztę oliwy i na dużym ogniu usmaż na niej tuńczyka. W połowie smażenia przewróć na drugą stronę (mięso powinno pozostać różowe w środku). 
    3. Usmażonego tuńczyka przełóż na talerz, skrop sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem. Podawaj z sałatką z fasoli oraz oliwkami.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów