Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Bacalhau com natas

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Zamrożonego dorsza umieść w garnku, zalej mlekiem, dodaj liść laurowy i przykryj pokrywką. Doprowadź do wrzenia i gotuj 10 min na małym ogniu. Następnie odstaw do ostygnięcia. Dorsza obierz z ości oraz skóry i podziel na części, a mleko przecedź.
    2. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę, czosnek i pora. Kiedy lekko się zezłocą, dodaj mięso dorsza, wymieszaj i duś pod przykryciem 2-3 min. Następnie oprósz mąką, wymieszaj i zalej mlekiem. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
    3. Gotuj na małym ogniu, aż sos zgęstnieje, po czym wymieszaj z chipsami. Mieszaninę przełóż do naczynia żaroodpornego, zalej śmietaną i posyp serem. Piecz 30-40 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów