Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Wiosenna sałatka ze szparagami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Dokładnie umyte ziemniaki ugotuj w mundurkach do miękkości. Ostudź, pokrój w ćwiartki. Od szparagów odłam zdrewniałe końcówki, zieloną część pokrój ukośnie w ok. 2 cm kawałki. 
    2. W miseczce połącz ziemniaki, szparagi oraz pokrojone w plasterki rzodkiewki. Dodaj szczypior i koperek. Przygotuj sos: połącz oliwę, musztardę, miód i sok z cytryny. 
    3. Dopraw do smaku - sos może różnie smakować w zależności od tego, jakiej oliwy czy musztardy użyjesz. Dressingiem polej warzywa, dopraw do smaku. Na wierzchu sałatki ułóż ćwiartki ugotowanych jaj.

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów