Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Wolno gotowana łopatka wieprzowa ze słodko-kwaśną marchewką

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Łopatkę podgrzej w piekarniku korzystając ze wskazówek podanych na opakowaniu. W rondelku rozpuść masło i dodaj marchewkę. Zalej wodą, tak by ledwo przykryła marchewkę i gotuj pod przykryciem przez około 12 minut.
    2. W połowie gotowania dodaj sól, wino, ocet oraz skórkę pomarańczową. Jeśli zbyt dużo wody odparuje, można ją uzupełnić. Mięso podawaj z marchewką.

    Uwielbiasz mięsne potrawy wszelkiego rodzaju? Wciąż poszukujesz nowych, niesamowitych smaków oraz pomysłów, które przełamują tradycyjne podejście do gotowania? Koniecznie zatem musisz spróbować dań przygotowanych innowacyjną metodą tak zwanego wolnego gotowania. Slow cooking to prawdziwy hit, którego zwolenników bezustannie przybywa. Już teraz wypróbuj fantastyczny przepis na wolno gotowaną łopatkę wieprzową ze słodko-kwaśną marchewką i odkryj zalety tego sposobu przyrządzania potraw!

    Korzyści z takiego przygotowywania dań jest całe mnóstwo. Wolne gotowanie jest naprawdę wolne i może trwać nawet do 10 godzin. Istotnym jego składnikiem jest odpowiednia temperatura gotowania wynosząca maksymalnie 85 stopni C. Co to daje? Przede wszystkim smak mięsa pozostaje w nim zamknięty. W ten sposób powstaje wyjątkowo aromatyczne danie, które nie wymaga dużej ilości przypraw i innych dodatków.

    Chcesz skosztować wspomnianej wolno gotowanej łopatki? Nie musisz jej gotować długimi godzinami, ponieważ możesz nabyć ją już przygotowaną do dalszej obróbki, zamkniętą w praktycznej folii do pieczenia. Wystarczy, że podgrzejesz mięso w piekarniku. Przygotowanie marchewki jest bardzo proste i szybkie. Umyj, obierz i pokrój marchew w cienkie plasterki. Rozpuść odrobinę masła w garnuszku, dodaj marchewkę i zalej ją niewielką ilością wody. Następnie dodaj białe wino, startą skórkę pomarańczową, sól oraz ocet. Gotuj wszystko przez kilka minut. Tak przygotowaną marchew serwuj razem z mięsem na gorąco. 

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów