Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Sałatka z brzoskwiń i szynki parmeńskiej

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Brzoskwinie ułóż na blaszce do pieczenia gniazdem nasiennym do góry. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 20 min, aż owoce się zarumienią i zaczną się delikatnie karmelizować. 
    2. Sok z cytryny, oliwę, sól i pieprz dobrze wymieszaj, aby powstała emulsja. 
    3. Częścią sosu polej rukolę i miętę. Owoce ułóż na dużym talerzu, na wierzchu połóż kawałeczki Mozzarelli, plastry szynki i rukolę z miętą, całość polej resztą dressingu.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów