Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Wegetariańskie kotleciki z batatów

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Bataty przekrój wzdłuż, wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 °C na ok. 35 minut (aż będą miękkie). Miąższ wyjmij widelcem ze skórki. 
    2. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie, musi być rozgotowana.Ciecierzycę lekko rozdrobnij (tłuczkiem do ziemniaków). Płatki owsiane zmiksuj blenderem na mąkę. Połącz z kaszą, ciecierzycą, miąższem batatów, jajkiem. 
    3. Cebulę i czosnek drobno posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj do masy, dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku. 
    4. Formuj kotleciki, smaż na oleju, na małym ogniu, na złoto, z obu stron. Podawaj z sosem: jogurt połącz z rozdrobnionym czosnkiem, posiekaną natką. Dopraw do smaku.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos