Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Królik w musztardzie

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Kawałki królika natrzyj solą oraz pieprzem i posmaruj musztardą wymieszaną ze śmietaną. Umieść je w brytfannie i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170°C. Piecz, przewracając od czasu do czasu na drugą stronę i polewając sosem powstałym podczas pieczenia. Po 25 min dodaj marchew, cebulę i czosnek oraz tymianek i liść laurowy. 
    2. Wlej wino, przykryj folią i piecz jeszcze 15 min. Upieczonego królika odłóż i dopraw sos, dodając w razie potrzeby nieco śmietany i musztardy. Powinien być kremowy. Królika podawaj z warzywami od pieczenia, sosem i kluskami lub ziemniakami.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów