Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Policzki wołowe z gratin dauphinois

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Policzki wołowe podgrzej zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Żaroodporne naczynie natrzyj ząbkiem czosnku i wysmaruj masłem. Na dnie rozłóż pierwszą warstwę ziemniaków i oprósz je solą, pieprzem i gałką muszkatołową. W taki sam sposób rozłóż kolejne warstwy aż do wyczerpania składników. 
    2. Całość zalej mlekiem i śmietaną aż do poziomu ziemniaków i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 150°C. Piecz 2,5 – 3 godz., uważając, by nie przypalić na wierzchu.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów