Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Łopatka wołowa z pomidorami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Na dużej patelni umieść pomidory i cebulę. Na nich połóż kawałki mięsa, dopraw solą, pieprzem, skrop oliwą i dodaj posiekane zioła (część odłóż na koniec) oraz imbir. Wymieszaj i duś na średnim ogniu. Następnie podlej gorącą wodą i duś, aż mięso będzie miękkie.
    2. Kiedy mięso będzie niemal ugotowane, na wierzchu ułóż kawałki cukinii. Oprósz pieprzem i resztą ziół. Przykryj pokrywką i duś, aż cukinie będą miękkie, a sos gładki. W razie potrzeby w międzyczasie można dodać trochę wody. Podawaj z ciepłym pieczywem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów