Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Karkówka w piwie

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mięso posmaruj musztardą i umieść w dużej misie. Dodaj liść laurowy, pietruszkę, goździk, czosnek, cebulę i marchew. Następnie posyp tymiankiem, drobną solą i pokruszonym pieprzem. Polej olejem, przykryj ściereczką i odstaw na noc w chłodne miejsce. 
    2. Następnego dnia wyjmij mięso z marynaty. W dużym rondlu rozpuść masło, dodaj mięso oraz cebulę i smaż na złoty kolor często przewracając mięso.  Następnie wlej marynatę i piwo, dodaj cukier i przykryj garnek pokrywką. 
    3. Duś na bardzo małym ogniu przez 3 godz. Na koniec w razie konieczności dopraw do smaku
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów