Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Suflet pomarańczowy 4 porcje

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Naczynka wysmaruj masłem, ścianki obsyp cukrem. W garnuszku rozgrzej masło, dodaj mąkę, rozmieszaj. Wlej mleko, dokładnie wymieszaj trzepaczką i gotuj, aż masa zgęstnieje. Ostudź.
    2. Dodaj żółtko, sok i skórkę z pomarańczy. Dokładnie wymieszaj. Białka ubijaj ze szczyptą soli  na sztywną pianę. W połowie ubijania dodaj cukier. Pianę delikatnie połącz z masą mleczno-jajeczną. 
    3. Wlej do naczynek surowe ciasto (pozostawiając ok. 1 cm od górnej  granicy naczynek). Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 ̊C na ok. 10 minut i na kolejnych 10 minut do temp. 210 °C.  Serwuj od razu (!) na ciepło.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos