Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Czerwone curry z dorsza ze szpinakiem i bazylia

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Rybę wymieszaj z połową czerwonej pasty curry z dodatkiem pieprzu oraz soli i odstaw na 30 min. W głębokiej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju kokosowego i delikatnie usmaż na nim rybę. Wyłóż na talerz. 
    2. W garnku rozgrzej resztę oleju i podsmaż na nim cebulę, imbir i trawę cytrynową. 
    3. Dodaj pastę curry i sos Sriracha, a po chwili wlej mleczko kokosowe. Gotuj 5 min, a następnie dopraw do smaku cukrem trzcinowym i sokiem z limonki. Do gotowego sosu dodaj rybę, ananasa, listki szpinaku, cukinię i bakłażana. 
    4. Na koniec dodaj listki bazylii (kilka odłóż do dekoracji). Danie podawaj z ryżem jaśminowym i bazylią.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów