Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pieczona karkówka w stylu Bali

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Karkówkę dopraw solą i pieprzem, następnie natrzyj pastą curry i sosem Sriracha. Odstaw na 30 min. Do mięsa dodaj imbir i czosnek, po czym obsmaż je z każdej strony na rozgrzanym oleju kokosowym. 
    2. Karkówkę przełóż do naczynia żaroodpornego, podlej ok. 60 ml wody, po czym dodaj cukier i sos sojowy jasny oraz ciemny. Przykryj naczynie i wstaw je na 70 min do piekarnika rozgrzanego do 190°C. 
    3. Po upieczeniu mięso pokrój w cienkie plasterki. Podawaj z ryżem jaśminowym i sosem powstałym podczas pieczenia.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów