Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Łosoś w papilotach

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Filety przypraw sosem sojowym, czosnkiem granulowanym i sokiem wyciśniętym z obranego i startego plasterka świeżego imbiru. Odłóż na bok. Marchewki pokrój w cienkie półplasterki, włóż je do misy razem z pokrojonym w plastry porem i oliwą.
    2. Podsmażaj przez 5 min /(100°C)/ prędkość z obrotami przeciwnymi do kierunku wskazówek zegara 1. Następnie dodaj pokrojoną w półplasterki cukinię i pokrojone w plastry pieczarki oraz 1 łyżeczkę soli i podsmażaj jeszcze przez 5 min /(100°C)/ prędkość z obrotami przeciwnymi do kierunku wskazówek zegara 1. 
    3. Przygotuj 4 kawałki folii i połóż na każdym 1 łyżkę warzyw. Na warzywach ułóż łososia i przykryj pozostałymi warzywami. Zamknij papiloty z folii i ułóż je w przystawce do gotowania na parze. Umyj ziemniaki, włóż je do koszyka, koszyk umieść w misie i wlej wodę do oznaczenia odpowiadającego pojemności 1 litra. 
    4. Dopraw ziemniaki pozostałą solą i umieść przystawkę do gotowania na parze na pokrywce misy. Gotuj 25 min /(120°C)/ prędkość 2.

    Przepis przygotowany przy pomocy wielofunkcyjnego urządzenia Hoffen Chef Express.

    Więcej przepisów na www.biedronka.pl/chefexpress.

    Więcej szczegółów o urządzeniu na str. 70-71. 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów