Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Babka cytrynowa

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Całą cytrynę zetrzyj na tarce. Miękką margarynę utrzyj z cukrem na puszystą masę. Cały czas ucierając dodaj żółtka. Kiedy masa będzie jednolita, dodaj cytrynę, wymieszaj. 
    2. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie połącz z masą. Na koniec dodaj mąkę i proszek do pieczenia. 
    3. Ciasto wymieszaj łyżką i przelej do formy nasmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Piecz 50 min w temperaturze 180°C. Przed podaniem polej lukrem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos