Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    SMAŻONE ŚLEDZIE Z SOSEM TATARSKIM

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Śledzie dopraw solą i pieprzem. Obtocz je w mące pszennej, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmaż na złoto na rozgrzanym oleju. Do wysokiego naczynia wbij dokładnie umyte, świeże jajko. 
    2. Dodaj olej, musztardę, szczyptę soli i odrobinę soku z cytryny. Włóż do pojemnika końcówkę blendera, by dotykała dna naczynia. Włącz i miksuj, poruszając w górę i w dół, aż masa zgęstnieje. 
    3. Tak powstały majonez przypraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Połącz z drobno posiekanym ogórkiem konserwowym, kaparami i cebulą.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    3 głosy