Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    PIECZEŃ CIELĘCA Z CEBULĄ I MIODEM

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Cielęcinę dokładnie natrzyj solą i pieprzem. Czosnek wymieszaj z miodem, octem, 2 łyżkami oleju oraz majerankiem. Powstałą mieszaniną dokładnie natrzyj mięso i wstaw je do lodówki na 2-3 godziny. Następnie wyjmij mięso z marynaty, osusz ręcznikiem papierowym i obsmaż ze wszystkich stron na pozostałym oleju (zajmie to ok. 10 min). 
    2. Podsmażone mięso przełóż do brytfanny, podlej bulionem i obłóż cebulą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do maks. 90°C. Piecz przez 3 godziny. Gotową pieczeń wyjmij z piekarnika, przykryj folią aluminiową i odstaw na 20 minut. Następnie pokrój ją w możliwie jak najcieńsze plastry. Podawaj z cebulą i sosem z pieczenia oraz z ziemniakami lub kopytkami..
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    3 głosy