Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Ciasto podwójnie czekoladowe

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Czekoladę deserową połam na kawałki i rozpuść z dodatkiem masła w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Zestaw z ognia, dodaj jajka i energicznie wymieszaj za pomocą drucianej trzepaczki. Mąkę wymieszaj z cukrem i proszkiem do pieczenia, a następnie połącz z masą czekoladową. 
    2. Ciasto przełóż do tortownicy o średnicy 22 cm, wysmarowanej uprzednio masłem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C (bez termoobiegu). Piecz 18 minut. Po przestygnięciu posyp startą białą czekoladą.

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos