Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Fondue z szynki wieprzowej

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    Fondue – świetna zabawa przy stole!
    Niewielki garnuszek z małym palnikiem ma niezwykłą moc. Gromadzi wokół stołu
    bliskich i przyjaciół, dając pretekst do kulinarnej zabawy i wesołej rozmowy. Jest to więc
    nie tylko sposób przygotowania potraw, ale także prawdziwe wydarzenie towarzyskie.

    Jak przygotować mięsne fondue?

    1. Olej do smażenia z dodatkiem ząbków czosnku porządnie rozgrzej w rondelku.
    2. Ostrożnie przelej go do garnka do fondue. Garnek ustaw na żeliwnym stojaku, wcześniej zapalając palnik (zgodnie z instrukcją).
    3. Oprószone przyprawami kawałki mięsa nadziewaj na długie widelce i zanurzaj w oleju. Smaż, aż do uzyskania pożądanego stopnia wysmażenia.

     

    1. Mięso dopraw solą z chili i czosnkiem, papryką i ewentualnie kminem rzymskim. Skrop octem i wymieszaj. Ziemniaki zalej zimną wodą. Majonez wymieszaj z ketchupem i ogórkami, wstaw do lodówki.
    2. Do rondelka wlej olej, dodaj czosnek i rozgrzej, a następnie ostrożnie przelej do garnka do fondue. Obok niego na stole ustaw miski z ziemniakami, mięsem i sosem. Kawałki surowego mięsa i ziemniaków należy nabijać na długie widelce, zanurzać w gorącym oleju i smażyć według uznania. Usmażony kawałek przed zjedzeniem maczaj w sosie.

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos