Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Ryż kokosowy z mango

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ryż jaśminowy zalej zimną wodą i odstaw na 15 min. Następnie dobrze wypłucz na sitku pod bieżącą wodą. Przełóż do rondelka, zalej mleczkiem kokosowym, dodaj cukier, 2 łyżki wiórków kokosowych oraz cynamon i gotuj na małym ogniu przez ok. 20 min.
    2. Zdejmij z ognia, przykryj szczelnie pokrywką i odstaw w ciepłe miejsce na 20 min. Ugotowany ryż rozłóż na folii aluminiowej. Dokładnie pokryj go listkami świeżej mięty, na środku ułóż pasek z mango. Zwiń jak sushi, formując rulon i wstaw do lodówki na 20 min. Po wyjęciu z folii obtocz w uprażonych na suchej patelni wiórkach kokosowych. Podawaj z chutneyem z mango.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów