Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Wołowina bavette w sosie imbirowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mięso umieść w misce i natrzyj 2 łyżkami oleju kokosowego, pieprzem, solą oraz 2 łyżkami sosu ostrygowego. Pozostaw je na 30 min w temperaturze pokojowej. Obsmaż je na patelni grillowej, po 4 min z każdej strony, a następnie wstaw na kilka minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
    2. Marchew gotuj 5 min we wrzącej wodzie, odcedź. W woku rozgrzej resztę oleju kokosowego i podsmaż na nim cebulę, czosnek, pieczarki i imbir. Dopraw pieprzem, dodaj marchewkę i bulion, zagotuj. Dopraw do smaku sosem sojowym, sosem ostrygowym, olejem sezamowym i cukrem. Dodaj szpinak i gotuj 5 min. 
    3. Aby zagęścić sos, dodaj do niego, energicznie mieszając, skrobię ziemniaczaną rozprowadzoną w 3 łyżkach zimnej wody. Mięso pokrój w plastry i polej sosem. Udekoruj dymką i bazylią. Podawaj ze smażonym ryżem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy