Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Filety z dorsza w kwaśnym sosie z imbirem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Czosnek, imbir i trawę cytrynową wymieszaj z sokiem z 3 limonek, sosem rybnym, sosem sojowym, cukrem, solą oraz pieprzem. Filety z dorsza oprósz solą i pieprzem, ułóż na blasze i zalej powstałym sosem. Wstaw je do piekarnika rozgrzanego 160°C. Piecz 30 min, co 10 min polewając rybę sosem. 
    2. W woku rozgrzej olej kokosowy i podsmaż na nim cebulę z dodatkiem bakłażana. Dopraw solą, pieprzem, sosem ostrygowym i olejem sezamowym. Upieczoną rybę ułóż na talerzu, na wierzchu połóż porcję bakłażana. Podawaj z ryżem basmati.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów