Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Makaron na ostro z owocami morza i tofu

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Namoczony makaron odcedź i pokrój na kawałki. Owoce morza wrzuć na 5 minut do wrzącej wody, odcedź. 
    2. W woku rozgrzej 1 łyżkę oleju i podsmaż na nim cebulę, czosnek i imbir. Wlej roztrzepane jajka oraz sos Sriracha, energicznie wymieszaj. Kiedy jajka się zetną, dodaj owoce morza, a następnie partiami makaron. Smaż mieszając około 4 min. 
    3. Gdy makaron będzie miękki, dodaj przyprawy: sos sojowy, sos ostrygowy, sos rybny, cukier i pieprz. Zmniejsz ogień i wymieszaj, by rozprowadzić je równomiernie. Na oddzielnej patelni, na reszcie oleju zrumień tofu. Dodaj je do potrawy wraz ze szpinakiem i kiełkami fasoli, wymieszaj. Na koniec dodaj listki bazylii i dymkę.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów