Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Befsztyk po florencku ze spaghetti

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie wg wskazówek podanych na opakowaniu, aż będzie „al dente”. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy i podsmaż na niej przez 5 minut pieczarki. Dopraw je solą oraz pieprzem i dodaj liście szpinaku. Wymieszaj i zdejmij z ognia, po czym dodaj pokruszoną Gorgonzolę.
    2. Dobrze rozgrzaną patelnię grillową posmaruj oliwą. Smaż na niej stek, po 2 minuty z każdej strony. Usmażone mięso dopraw solą, pieprzem i rozmarynem. Odcedzony makaron wymieszaj z resztą oliwy. Mięso podawaj z makaronem i pieczarkami ze szpinakiem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    3 głosy