Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Żebro wołowe z sałatką caprese i rukolą


    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Żebro wołowe umieść wraz z folią w naczyniu żaroodpornym. Wstaw je na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 220°C. Pomidory i mozzarellę pokrój w równe plasterki. Ułóż je na przemian na talerzu, skrop oliwą i dopraw solą oraz pieprzem. 
    2. Upieczone mięso odstaw na kilka minut, by odpoczęło, a następnie ostrożnie wyjmij z folii i ułóż na talerzu z rukolą. Podawaj z sałatką caprese.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów