Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pieczona wieprzowina z pastą paprykową

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mięso zwiąż przy pomocy sznurka nadając mu formę podłużnej rolady.
    2. Obrany czosnek zmiażdż w moździerzu z odrobiną soli, aż do uzyskania pasty. Dodaj pastę paprykową, wymieszaj.
    3. Zamarynowane mięso ułóż w brytfance, polej oliwą i wstaw do piekarnika nagrzanego do 130°C. Piecz 2 godziny, wielokrotnie polewając sosem. W połowie pieczenia przewróć na drugą stronę. Po upieczeniu mięso odstaw do wystygnięcia. Następnie usuń sznurek i pokrój w cienkie plastry. Podawaj z frytkami i sałatą.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów