Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    wolno gotowane 10H
    Przepisy

    Ossobuco na kaszy gryczanej z pieczarkami i jarmużem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ossobuco przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Pieczarki kroimy w ćwiartki, smażymy na złoto na oleju. Przekładamy na talerz.
    2. Na tej samej patelni szklimy drobno posiekaną cebulę, dodajemy kaszę i jarmuż. Zalewamy wodą (ok. 2 cm ponad poziom kaszy). Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu, do miękkości.
    3. Mieszamy z grzybami, doprawiamy. Podajemy mięso w kompozycji z kaszą.

    Ossobuco to włoska potrawa, która zyskuje w naszym kraju coraz większą popularność. Jest to danie nadające się zarówno na codzienny obiad, jak i wykwitną kolację dla gości. Ossobuco można podawać na wiele sposobów – na przykład w towarzystwie zdrowej kaszy gryczanej, pieczarek i jarmużu. Dodatki te sprawią, że nasze danie będzie nie tylko pyszne, ale również bogate w różnorodne wartości odżywcze, tak potrzebne na wiosnę.

    Przepis na ossobuco na kaszy gryczanej jest niezwykle prosty – cały sekret tkwi w tym, by goleń wołowa, czyli główna bohaterka potrawy, była miękka i aromatyczna. Odpowiednio przygotowane mięso rozpływa się w ustach i zachwyca soczystością.

    Wyjątkowe walory smakowe mięsa zostaną podkreślone także przez dodatek świeżego jarmużu, który, ze względu na swoje niezwykłe właściwości, powinien być stałym elementem każdego jadłospisu. Dzięki ciekawym połączeniom smakowym potrawa stanowi ukłon w stronę nowoczesnej kuchni, która garściami czerpie z rozwiązań kulinarnych z całego świata.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów