Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Łosoś z fasolką i jajkiem w koszulce

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Filety podziel na 4 porcje, każdą przypraw solą i pieprzem. Następnie obtocz lekko w mące i usmaż na złoto z obu stron. Do rondla włóż fasolkę, wlej ¼ szklanki wody, posól, przykryj i gotuj ok. 5 min, aż będzie miękka. Dodaj masło, koperek i wymieszaj. Przypraw do smaku.
    2. W rondelku zagotuj wodę z octem. Jajka wbij do małej miseczki i delikatnie wlej, znad samej powierzchni, do lekko wrzącej wody. Gotuj ok. 4 min (żółtko ma pozostać płynne), delikatnie wyjmij łyżką cedzakową. Na talerzach serwuj łososia na porcji fasolki, z jajkiem na wierzchu.

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak więcej przepisów na www.biedronka.pl/przepisy 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów