Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Ryż kokosowy z mango

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Na suchej patelni upraż na złoty kolor wiórki kokosowe. 
    2. Ryż jaśminowy wysyp z saszetek, dobrze wypłucz pod bieżącą wodą.
    3. W szerokim garnku zagotuj mleczko kokosowe z imbirem, cukrem trzcinowym i szczyptą soli. Wyjmij imbir i wrzuć ryż, dodaj wiórki kokosowe i gotuj ok. 10 min, często mieszając, by ryż nie przywarł do dna garnka. Odstaw do wystygnięcia.
    4. Połowę mango zmiksuj z miodem na puszyste purée i wyłóż na dno miseczek. Przykryj je pierwszą warstwą schłodzonego ryżu, na niej ułóż mango pokrojone w kostkę i kolejną warstwę ryżu. Wierzch posyp sezamem uprażonym na suchej patelni. Udekoruj listkami mięty.

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów