Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pstrąg łososiowy z cytrynowo - orzechową posypką

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ziemniaki dokładnie umyj szczoteczką, pokrój wzdłuż na ósemki. Wymieszaj z oliwą, tymiankiem, solą i pieprzem. Przełóż na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem i piecz ok. 25 min w temperaturze 200°C. 
    2. W misce malaksera umieść bagietkę, orzechy, skórkę cytryny, czosnek i oliwę. Zmiksuj pulsacyjnie do konsystencji kruszonki. Dodaj posiekaną natkę i szczyptę soli, wymieszaj.
    3. Rybę ułóż (skórą do dołu) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przypraw solą i pieprzem. Na wierzchu rozłóż porcję kruszonki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 15 min (można na koniec włączyć funkcję grilla, aby kruszonka mocniej się zarumieniła).

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos