Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Rybne pierożki z dorsza z bulionem warzywnym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Na dno garnka o grubym dnie wlej oliwę. Gdy będzie rozgrzana, krótko obsmaż na niej (przez ok. 3 min) włoszczyznę: marchew, seler, seler naciowy, korzeń pietruszki, a także cebulę. Dodaj ziele angielskie i liść laurowy. Dopraw solą i pieprzem, zalej 1,5 litra wody. Gotuj ok. 1 godziny na małym ogniu. 
    2. Ugotowane warzywa pokrój na małe kawałki i ponownie włóż do zupy. Rybę zmiksuj z koperkiem i szczypiorkiem. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem.Z mąki, wody i oleju zagnieć elastyczne ciasto. 
    3. Rozwałkuj cienko, wykrawaj okręgi. Na środek każdego włóż porcję nadzienia. Gotuj ok. 3 min od momentu wypłynięcia, w osolonej wodzie. Podawaj z gorącym bulionem.

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów