Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Flaki po rzymsku

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    Flaki jada się w wielu włoskich regionach – i każdy z nich ma swój własny, tradycyjny sposób ich przyrządzania. Niezależnie jednak od tego, czy zostaną podane w Rzymie, czy we Florencji, są tak samo sycące i aromatyczne. Skuszą się na nie także ci, którzy nie gustują w podrobach.

    1. Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, wrzuć seler naciowy, marchewkę i cebulę. Po chwili dodaj czosnek i całość smaż przez kilka minut.
    2. Następnie dodaj flaki, wlej wino i gotuj tak długo, aż płyn odparuje. Dodaj sól i pieprz do smaku, wlej passatę i duś na małym ogniu przez 40-50 min, w razie konieczności podlewając wodą.
    3. Przed podaniem posyp danie startym serem Pecorino.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos