Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Bruschetta z pastą z wątróbek i dżemem figowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    Bazą każdej bruschetty jest opieczona (najlepiej nad ogniem) kromka pieczywa. W najprostszej wersji wystarczy natrzeć ją czosnkiem i skropić odrobiną oliwy, chociaż najczęściej bruschetty podaje się z pomidorami i bazylią. Do ich przygotowania warto wykorzystać czerstwe pieczywo.

    1. Masło rozpuść na patelni, podsmaż na nim cebulę oraz wątróbki. Dodaj liście laurowe i smaż na dużym ogniu przez 5-10 minut. Podlej brandy i poczekaj, aż płyn odparuje.
    2. Następnie przykryj patelnię pokrywką i duś przez kolejne 10-15 minut. Kiedy przestygnie, wyjmij listki laurowe i zmiksuj ze śmietanką na gładki krem. Kromki chleba obsmaż na oliwie z dodatkiem rozmarynu i soli.
    3. Kiedy będą już chrupkie, posmaruj je pastą. Na wierzchu każdej połóż łyżeczkę dżemu figowego.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów