Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kotlety jagnięce Alla pizzaiola

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    Alla pizzaiola to wywodzący się z południa Włoch sposób przygotowania mięsa polegający na jego krótkim duszeniu w sosie pomidorowym. Ten mało skomplikowany przepis umożliwia przyrządzenie jednocześnie dwóch potraw: sos możemy podać z makaronem, a uduszone w nim mięso – z dowolnymi dodatkami jako danie główne.

    1. Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, dodaj cebulę, chilli i czosnek. Smaż na małym ogniu przez 3 minuty. Następnie na patelnię wyłóż mięso i smaż je po kilka minut z każdej strony.
    2. Dodaj passatę pomidorową, zioła włoskie i oliwki. Przypraw solą i pieprzem do smaku i duś około 10 minut na średnim ogniu.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów