Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Roladki z szynki z serem i rukolą

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    Roladki, zwane po włosku involtini to danie, które podaje się zarówno jako przystawkę, jak i danie główne. Można je przygotować nie tylko z wędlin, ale i z grillowanych plastrów bakłażana lub cukinii oraz mięs, wypełnionych nadzieniem z sera. Te ostatnie, przyrządzone z cielęciny z szałwią lub piersi kurczaka serwuje się na ciepło.

    1. Ricottę rozgnieć widelcem i wymieszaj z miętą, oliwą, solą i pieprzem. Plastry szynki rozłóż na deseczce. Posmaruj je serkiem i zwiń.
    2. Na talerzu połóż rukolę, ułóż na niej roladki, wszystko polej odrobiną oliwy. Podawaj z pokrojoną na cząstki cytryną
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów