Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Carpaccio z Bresaoli

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    Carpaccio po raz pierwszy podano prawdopodobnie w jednej z weneckich restauracji w 1950 roku. Proste danie z pokrojonej w cieniutkie plasterki surowej wołowiny nazwano na cześć artysty Vittore Carpaccio. Dzisiaj przystawkę tę przygotowuje się także z surowych lub wędzonych ryb, wędlin, a nawet owoców i warzyw.

    1. Na dużym talerzu rozłóż plastry Bresaoli, posyp je odsączoną kukurydzą, kulkami Mozzarelli i rukolą.
    2. Carpaccio polej sosem przygotowanym z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy