Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Penne z soczewicą i salami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    Makaron z soczewicą i salami to aromatyczne i rozgrzewające danie, które znakomicie poprawi nastrój w chłodny, deszczowy dzień. Makaron można przełożyć do żaroodpornego naczynia, posypać serem Grana Padano i wstawić na kwadrans do piekarnika.

    1. Na rozgrzanej oliwie podsmaż seler, marchewkę i cebulę. Dodaj salami, podsmaż. Następnie dodaj odsączoną z wody soczewicę, przecier pomidorowy i rozmaryn.
    2. Zalej bulionem i gotuj 40 minut na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Pod koniec gotowania dodaj około 300 ml ciepłej wody, sól, pieprz i makaron.
    3. Gotuj kolejne 10-15 min, w razie konieczności dolewając odrobinę wody. Podawaj gorące.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów