Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Jesiotr na plackach cukiniowych z sosem z rukoli

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posól, odstaw na kwadrans, odciśnij nadmiar wody. Wymieszaj z jajkami, mąką i szczypiorkiem. Przypraw. Nakładaj łyżką masę na rozgrzany olej, smaż na małym ogniu na złoto z obu stron.(czas trwania 15min)
    2. Jogurt zmiksuj z rukolą. Uzyskasz jasnozielony sos. Przypraw do smaku.(czas trwania 8 min)
    3. Porcje ryby przypraw solą i pieprzem, usmaż na jasno złoty kolor na mieszance masła i oleju. Jesiotra ułóż na ciepłych plackach, podawaj z pikantnym sosem z rukoli.(czas trwania 10 min)

    Przepis specjalnie dla klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak 

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów